Aankoop of Verkoop

AANKOOP

Bij de aankoop van een woonboot met ligplaats komt er veel op u af. Veelal gebeurt dat in een fase waarbij u zich mogelijk laat leiden door uw emotie. Zo'n mooi plekje of zo'n knusse woonboot had u altijd al willen hebben.
Een dergelijke gemoedstoestand heeft vaak geen gunstig effect op het nemen van een verstandige beslissing. U wilt misschien wel letterlijk, maar toch niet figuurlijk "het schip ingaan" en geholpen worden bij vragen als: 
Is de ligplaatsvergunning in orde? Wie vertelt me of er niets aan de woonboot mankeert? Is het prijsniveau wel reëel?
 
In zo'n situatie is een aankoopadvies of -bemiddeling een mogelijkheid. Daarmee bent u in staat een rationele beslissing te nemen en mogelijk kosten te besparen.
 
De eenvoudigste mogelijkheid is een éénmalig (gezamenlijk) bezoek voor het bezichtigen van de betreffende woonboot. Na afloop daarvan krijgt u een advies over de woonboot, de ligplaats en dergelijke, waarmee u verder kunt.
U kunt dan eventueel besluiten zelf verder te gaan, maar ook kan in overleg een (vervolg)dienst op maat geleverd worden, met het onderhandelen over de aankoopprijs, onderzoek naar overdraagbaarheid van ligplaatsgebruik (vergunningen e.d.), het goed tot stand laten komen van een koopovereenkomst en dergelijke.
 
VERKOOP

Bij de verkoop van uw woonboot krijgt u met veel aspecten te maken, waaronder bijvoorbeeld: 

  • Wat is een goede verkoopprijs en welke vraagprijs is reëel?
  • Hoe kan de woonboot aantrekkelijk omschreven worden in een advertentie?
  • Welke foto's zijn het meest geschikt?
  • Op welke wijze kunnen mensen geselecteerd worden die geïnteresseerd zijn en de woonboot willen bezichtigen?
  • Wat is de beste wijze van onderhandelen om tot een goede verkoop te komen?
  • Hoe kan voor een correcte overdracht gezorgd worden?
Drijvend Wonen kan voor u uw woonboot verkopen. De gehele verkoop kan voor u geregeld worden, tot en met de overdracht bij de notaris. In overleg wordt bepaald wat de vraagprijs is, op welke wijze geadverteerd wordt en of er bijvoorbeeld verkoopborden geplaatst worden. Alles tegen een aantrekkelijk tarief.

Wilt u zelf een deel van de verkoopactiviteiten uitvoeren? Dan kunt u in sommige situaties kiezen voor de levering van deeldiensten.

Het is raadzaam voorafgaand aan de verkoop alles in orde te hebben, ook met betrekking tot overdraagbaarheid van het gebruik van de ligplaats. Het regelen van dergelijke zaken kunt u door Drijvend Wonen laten uitvoeren binnen een geheel traject of als deeldienst.

Links

Contact Informatie

Niek van der Sluis
Vechtdijk 324
3563 MD Utrecht

Telefoon: 030 - 261 53 57


E-mail info@drijvendwonen.nl