Johan van Hasseltkade 215 A, Amsterdam

 • Status: Verkocht
 • Aanvaarding: In overleg
 • Eigendomsituatie: Ligplaats op basis van erfpacht
 • Vraagprijs:  
 • Conditie: k.k.
 • Adres: Johan van Hasseltkade 215 A
 • Plaats: Amsterdam
 • Ligplaats: met ligplaats
 • Casco: Beton
 • Bouwjaar: 2020
 • Aantal Kamer(s): 5
 • Woon oppervlakte: 103 m²
 • Lengte: 10 m
 • Breedte: 9 m
 • Aantal kamers: 5
 • Aantal woonlagen: 2
 • Tapwater: Leidingwater
 • Verwarming: Centrale vloer- en wand verwarming
 • C.V. Ketel: Met warmtepomp
 • Ligging: Breed water in Amsterdam Noord
 • Oppervlakte: 00 m²
 • Inrichting: Terrassen
 • Parkeren: Geen eigen parkeerruimte
 • Aangeboden sinds: 6+ maanden

Verkocht

 
https://www.drijvendwonen.nl/ Info
06 29 07 25 77 info@drijvendwonen.nl
Plan een Bezichtiging Informatie opvragen

Deel op:

Omschrijving

DIT OBJECT IS VERKOCHT

Unieke waterwoning in de meest duurzame drijvende wijk van Europa.

In het brede Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ in Amsterdam-Noord, is sinds kort het woonproject SCHOONSCHIP gerealiseerd: de meest duurzame, drijvende woonwijk van Europa. Dertig waterwoningen met 46 huishoudens vormen een revolutionaire nieuwe wijk, die zijn eigen energie opwekt. Het fantastische appartement van 103 vierkante meter op het water komt hier ook te drijven.

Schoonschip heeft een actieve VvE waarin bewoners met elkaar samenwerken. Samenleven op Schoonschip houdt onder meer in, het met elkaar delen van de zelf opgewekte duurzame energie maar ook om elkaar en anderen te inspireren tot een meer duurzame levensstijl te komen. Meer informatie is te vinden op de website Schoonschip.org

Deze unieke waterwoning, momenteel in aanbouw, is onder architectuur ontworpen volgens de modernste duurzaamheidstandaarden met zeer hoogwaardige en natuurlijke materialen en zal op korte termijn in de wijk Schoonschip aanmeren.

De woning beschikt over vier slaapkamers, twee badkamers, twee wc’s en een in splitlevel uitgevoerde ruime woonkamer met open keuken met een plafondhoogte van 3 meter 60.
Op de eerste verdieping heeft de woning toegang tot twee terrassen en op de begane grond (entreeniveau) tot een af te meren ruim terras op het water. Vanuit alle kamers is er uitzicht op het water. Alle ruimtes bevinden zich boven waterniveau en niet in de bak.

De waterwoning wordt gerealiseerd volgens een zogenoemde dubbele-bakconstructie en biedt ruimte aan twee afzonderlijke en unieke appartementen (215A en 215B) op één bak, zoals ook bij 15 andere waterwoningen van Schoonschip.
De technische installaties worden geplaatst binnen een centrale technische ruimte waar beide appartementen toegang toe hebben. De waterwoning is zeer goed geïsoleerd (EPC zelfs -0,15), voorzien van een sedumdak, een 9kw warmtepomp, warmteterugwin douches, 25 Sunpower zonnepanelen, een accu als opslagvoorziening en een innoverend gescheiden grijs-zwart watercircuit waaruit Waternet het tot natuurlijke mestkorrels verwerkt.

De collectieve steigers zijn privé-eigendom van Schoonschip. De waterwoning komt aan één van deze prachtige steigers te liggen, waarbij er voor dit appartement nog een privé-aanloopsteiger (1,2 m x 9 m) naar de toegangsdeur wordt gerealiseerd. Omdat deze privésteiger verder doorloopt dan de voordeur kan deze worden gebruikt voor het stallen van fietsen of dienen als extra terras. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om een bootje aan de waterwoning af te meren.

De indeling van deze waterwoning is als volgt.

Begane grondetage:

Via de brede glazen entreedeur kom je binnen in een ruime en lichte hal. De hal geeft toegang tot twee (slaap)kamers en een aparte wasruimte en biedt tevens ruimte voor diverse inbouwkasten en een kapstok.
Slaapkamer 1 op deze etage, de master bedroom, is voorzien van openslaande deuren en een aparte deur naar een nog te realiseren drijvend terras op het water. Deze slaapkamer beschikt over een eigen badkamer (met douche, wastafel en toilet).
De tweede kamer, aan de andere kant van de hal, is in te richten als slaapkamer of werkkamer.
Vanaf de hal gaat de brede massief eikenhouten trap omhoog naar de eerste verdieping. Uniek aan het trappenhuis is de lichtinval die van boven komt door de grote glazen wand.

Eerste verdieping:

De eerste etage is zo ontworpen dat alle ruimtes niet alleen in verbinding staan met de waterbeleving rondom, maar ook met elkaar door middel van twee terrassen.
Vanuit de lichte hoge woonkamer met open keuken (hoogte 3 meter 60) is er een uitzicht door de grote 3 meter 20 hoge raampartijen op het kanaal, de wijk en het Lichtschip. Een origineel detail binnen het ontwerp is het hoge schuine balkenplafond dat gedragen wordt door een zichtbare staalconstructie die de ruimte karakter geeft. De woonkamer met open keuken biedt toegang tot twee terrassen boven het water, die zelfs in hun geheel bij de ruimte zijn te betrekken door de glazen vouwwanden.
De hal op de eerste verdieping geeft toegang tot een separaat toilet met fontein en de tweede badkamer met ligbad, separate douche en wastafel.
De twee (slaap)kamers op deze verdieping, die allebei ook toegang bieden tot de twee terrassen, liggen tegenover de woonkamer en zijn ook te bereiken via de hal.

De waterwoning wordt in deze fase aangeboden voor € 655.000,-- k.k.
De woning wordt opgeleverd zonder eindafwerking van de vloer, zonder keukenblok en apparatuur. De badkamers inclusief kranen (Hotbath) en bad, maar exclusief tegels, douchewanden en wasbakken. De wc’s (QVac) zijn reeds geplaatst. Afhankelijk van het moment van overdracht is er nog invloed mogelijk op de uitvoering van de afbouw/afwerking.

Enkele details met betrekking tot de afwerking:
- geanodiseerde Aluprof kozijnen en vouwwanden met triple beglazing
- de binnenwanden van de buitengevel worden afgewerkt met de hoogste kwaliteit berken multipex (b/bb).
- verdiepingstrap uitgevoerd in massief eiken
- de woning is voorzien van Xinnix schuifdeuren welke 'blind' in de muren wegschuiven
- de houten buitengevel is geïmpregneerd en afgewerkt met watergedragen beits en heeft duurzaamheidsklasse 1

Vanaf de locatie van Schoonschip is het oude centrum van Amsterdam uitstekend bereikbaar per auto, fiets of de onlangs geopende Noord-Zuidlijn. De zich nabij bevindende pont vaart 24 uur per dag en met de auto kunt u via de IJ-tunnel binnen vijf minuten naar het centrum rijden.

Bij de woningen van Schoonschip is geen eigen parkeergelegenheid aanwezig. Voor bewoners is er een mogelijkheid zich tegen gereduceerd tarief aan te sluiten bij HUUB, de aanbieder van deelmobiliteit met oa elektrische auto's, scooters en (bak)fietsen, die exclusief voor Schoonschip ter beschikking staan op een parkeerveldje om de hoek.

Bijzonderheden:
- Informatie over het project Schoonschip is te vinden op de website: schoonschipamsterdam.org
- Bouwjaar 2019/2020, datum van afmeren op locatie is 18 januari 2020
- Waterkavel met woonbestemming, met toestemming voor werkruimte aan huis (maximaal 30%
van de ruimte)
- Woonoppervlakte 103m2
- 2 badkamers, 2 wc’s
- Twee terrassen gelegen op het zuidwesten, waarvan één drijvend terras dat wel vergund is maar nog gerealiseerd kan worden.
- Een terras gelegen op het oosten
- Privésteiger op het noorden (terrasmogelijkheid)
- Onder architectuur gebouwd door particuliere opdrachtgever
- Architect: OFFICE WINHOV ARCHITECTEN
- Het 'eigendom' van de woning is formeel geregeld middels het lidmaatschapsrecht in de
woningvereniging
- De woningvereniging is juridisch erfpachter van de waterkavel en eigenaar van de bak
- Een hypotheek is mogelijk bij de Triodos Bank
- Erfpacht actueel niveau jaarlijks: € 513,07
- Bijdrage lidmaatschap VVE Schoonschip € 72,- p/m
- Gebouwd volgens duurzaamheidseisen Schoonschip en gemeente Amsterdam, zie de website van Schoonschip
- EPC waarde = -0,15
- 25 zonnepanelen met batterijopslag, verbonden met de Schoonschip SmartGrid waardoor onderling, binnen de eigen energiecoöperatie, energie kan worden uitgewisseld.
- 9 kW warmtepomp
- Vloerverwarming met in elke ruimte een separate thermostaat
- Twee-onder-één-kap-waterwoning
- Collectieve steiger Schoonschip (ontwerp Space & Matter)
- Gezamenlijk eigenaarschap van de collectieve recreatieruimte Schoonschip
- Levering per direct mogelijk

Deze advertentie is met zorg opgesteld. Aan de teksten en afbeeldingen kunnen echter geen rechten ontleend worden.

Andere aanbiedingen:

Links

Contact Informatie

Niek van der Sluis
Vechtdijk 324
3563 MD Utrecht

Telefoon: 030 - 261 53 57


E-mail info@drijvendwonen.nl