De Lithse Ham 10, Lith

 • Status: Verkocht
 • Aanvaarding: In overleg
 • Eigendomsituatie: Ark eigendom, ligplaats gemeente
 • Vraagprijs:  
 • Conditie: v.o.n.
 • Adres: De Lithse Ham 10
 • Plaats: Lith
 • Ligplaats: met ligplaats
 • Casco: Beton
 • Bouwjaar: 1996
 • Aantal Kamer(s): 7
 • Woon oppervlakte: 240 m²
 • Lengte: 22,5 m
 • Breedte: 6,25 m
 • Aantal kamers: 7
 • Aantal woonlagen: 2
 • Tapwater: Leidingwater
 • Verwarming: Centrale verwarming
 • C.V. Ketel: Kabola
 • Ligging: Aan breed water in buitengebied
 • Oppervlakte: 50 m²
 • Inrichting: Inpandig terras en oeverperceel
 • Parkeren: Vijf plaatsen bij de woonark
 • Aangeboden sinds: 6+ maanden

Verkocht

 
https://www.drijvendwonen.nl/ Info
06 29 07 25 77 info@drijvendwonen.nl
Plan een Bezichtiging Informatie opvragen

Deel op:

Omschrijving

DEZE WOONARK IS VERKOCHT

Uitzonderlijk ruime woonark voor permanente bewoning in fraai buitengebied

Op een fantastische locatie ligt deze grote woonark met een overvloed aan ruimte en mogelijkheden. De woonark ligt in een buitengebied in de gemeente Oss, in Lith. De ligplaats bevindt zich in het water van de Lithse Ham, met een open verbinding direct grenzend aan de rivier de Maas.

De ark heeft interessante mogelijkheden voor wonen en werken. Ook is er op basis van de regels in het bestemmingsplan gelegenheid voor het creëren van een bed and breakfast voor maximaal 4 personen in maximaal 2 slaapkamers.

De woonark heeft twee woonlagen en een groot aantal m2's ruimte. De betonnen bak is circa 22,5 x 6,25 meter, met de omlopen erbij zijn de afmetingen circa 24,5 x 8,25 meter.
De ark is vanaf de oever bereikbaar via een degelijke stalen brug (sterk genoeg om met een auto te berijden) die naar een inpandige entree leidt.

De woonruimte boven kan vanaf de inpandige entree betreden worden via een voordeur en een trap. Boven bevinden zich achtereenvolgens een half-open hobbyruimte, woonkamer, eetkamer, keuken, gang, berging, slaapkamers en een badkamer. De badkamer is ingericht met een bad, douche, dubbele wastafel en toilet. Vanuit de woonkamer is een ruim inpandig terras van circa 16 m2 bereikbaar.

Vanaf de inpandige entree beneden is via een separate voordeur de onderste woonlaag bereikbaar. Deze woonlaag is ingedeeld met een hal en toilet, een kantoor, ontvangstruimte en een grote open werkruimte. De grootste lengte en breedte zijn circa 20,50 en 5,85 meter. De gehele ruimte kan naar wens ingericht worden met meerdere vertrekken voor bewoning en/of deels voor bedrijfsmatig gebruik. Er is een mogelijkheid de woonark binnen te voorzien van een trap, zodat de ruimtes boven en beneden binnendoor goed te bereiken zijn.

Onder de vloer beneden in de droge betonbak is bergruimte beschikbaar.

Op en bij de woonark zijn er diverse mogelijkheden van buitengebruik.
Het inpandige terras biedt ruimte om geriefelijk te vertoeven. In een beschutte situatie kunt u genieten van het buiten zijn met een weids uitzicht over het brede water.

Naast de woonark is er ruime gelegenheid om recreatievaartuigen af te meren. Zo heeft u letterlijk ligplaatsen naast uw drijvende woning, om vanaf daar gemakkelijk te vertrekken en als het ware een onbeperkt vaargebied te bevaren.
Op het water is er een mogelijkheid aan twee kanten (de noord- en oostzijde) naast de woonark ruimte te benutten tot 14 meter buiten de buitenzijde, om bijvoorbeeld vlonders te plaatsen.

Op de oever is een perceel in gebruik, deels met groen en deels met verharding. Met een verharde oppervlakte met bestrating is parkeerruimte gecreëerd voor een aantal van vijf auto's..

Voor een ondernemer biedt deze ark zeer interessante mogelijkheden. Formeel mag in deze ark een watersportgerelateerd bedrijf gevestigd zijn. Daarbij is de ruimte op het water bij de ark goed te benutten. Bovendien is aan de noord-oostzijde een luifelconstructie aanwezig die uitgeklapt boven het water voor 25 m2 bescherming tegen zon en regen kan zorgen.

De ark is onderhoudsvriendelijk gebouwd, met onder meer aluminium kozijnen en kunststof dakbedekking. Hij is gebouwd met als basis een betonnen bak en hoeft dus niet voor periodiek onderhoud uit het water.
Het degelijke betonnen casco is gebouwd door De Blauwe Wimpel in Diemen. De woonark is in 1996 in eigen beheer professioneel afgebouwd. Hij is voorzien van centrale verwarming, met aparte thermostaten boven en beneden, met een CV-ketel van het merk en type Kabola Tap. Voor deze dieselgestookte CV-ketel is een grote tank aanwezig, gewoonlijk is het voldoende deze eens in de twee jaren te vullen.

In het verleden werd deze ark al eens te koop aangeboden, destijds was er nog geen duidelijkheid over de bestemming en de gebruiksmogelijkheden. Inmiddels is er helderheid: de woonark mag permanent bewoond worden en tevens bedrijfsmatig gebruikt worden.
Er is voor de ligplaats een huurovereenkomst met de gemeente Oss, met een vaste huurprijs (jaarlijks geïndexeerd), waarmee het voortgezet gebruik als woon-/werkark voor een volgende eigenaar vastgelegd is.

Kortom, een zeer grote woonark, met prettige binnen- en buitenruimte, met tevens bedrijfsmogelijkheden, in een nautische omgeving met een recreatiegebied.

Heeft u interesse in deze woonark, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

De woonark is ingeschreven in het scheepsregister van het kadaster, voor verkrijging van een hypotheek. Een gunstige bijkomstigheid: deze woonark wordt verkocht op basis van levering V.O.N.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Bij woonboten is de regelgeving en de bepaling van het aantal m2 woonruimte veelal afwijkend van woonhuizen. Het aantal m2 is bij benadering vermeld, bovendien zijn er mogelijkheden voor een herindeling van de onderste woonlaag. Serieuze geïnteresseerden zijn welkom om de ruimte zelf te komen ervaren.

Andere aanbiedingen:

Links

Contact Informatie

Niek van der Sluis
Vechtdijk 324
3563 MD Utrecht

Telefoon: 030 - 261 53 57


E-mail info@drijvendwonen.nl