Kanaalweg 90 G, Utrecht

 • Status: Verkocht
 • Aanvaarding:
 • Eigendomsituatie: Woonark eigendom, op een vaste ligplaats van de Rijksoverheid
 • Vraagprijs:  
 • Conditie: v.o.n.
 • Adres: Kanaalweg 90 G
 • Plaats: Utrecht
 • Ligplaats: met ligplaats
 • Casco: Beton
 • Bouwjaar: 1990
 • Aantal Kamer(s): 4
 • Woon oppervlakte: 88 m²
 • Lengte: 15,5 m
 • Breedte: 6,5 m
 • Aantal kamers: 4
 • Aantal woonlagen: 1
 • Tapwater: Leidingwater verwarmd via geiser en boiler
 • Verwarming: Centrale Luchtverwarming
 • C.V. Ketel: Brink
 • Ligging: Naast de woonark
 • Oppervlakte: 150 m²
 • Inrichting: Tuin en terrassen op oever en water
 • Parkeren: Parkeerplaatsen langs de weg
 • Aangeboden sinds: 6+ maanden

Verkocht

 
https://www.drijvendwonen.nl/ Info
06 29 07 25 77 info@drijvendwonen.nl
Plan een Bezichtiging Informatie opvragen

Deel op:

Omschrijving

DEZE WOONARK IS VERKOCHT

Prachtige woonark op toplocatie

Op een fantastische locatie is deze zeer goed onderhouden woonark te koop. Water, zon en ruimte om u heen, wat wilt u nog meer? Een prachtig uitzicht op de Rijksmunt? Dan bent u bij deze ark aan het juiste adres.

De degelijke ark is gelegen aan de Kanaalweg in Utrecht, in de gezellige wijk Oog in Al.

De woonark heeft een enkele woonlaag, comfortabel ingericht met ruimtes zonder drempels. De buitenafmetingen zijn circa 15,5 x 6,5 meter. Van rechts naar links is de indeling als volgt:
woonkamer
open keuken
hal/entree
toilet (met fonteintje)
gang
technische ruimte / bergruimte
slaapkamer 1
badkamer (met douche, toilet en wastafel)
slaapkamer 2
slaapkamer 3

De huidige bewoners hebben diverse ruimtes geschakeld. Deze inrichting is terug te wijzigen naar een geheel met separate vertrekken. Tevens is het mogelijk de ark te verbouwen/vervangen naar een uitvoering met grotere afmetingen.

In de droge betonbak is er onder de vloer bergruimte over de gehele lengte van de ark, goed toegankelijk via meerdere luiken in de vloer.
En deze ark heeft een bijzonderheid: in een deel van de betonbak is een logeerruimte gecreëerd, met twee slaapplaatsen. Hoewel deze ruimte geen stahoogte heeft, is hij zeer geschikt als slaapruimte voor logé's.

Leven in deze ark geeft ruimschoots de mogelijkheid de beleving van buiten te ervaren. Hier woont u in de stad en toch als het ware midden in de natuur, waar de watervolgels uw buren zijn.

Vanuit de woonkamer is er een prachtig uitzicht over het uitzonderlijk brede water. Door een schuifpui kan een drijvend terras betreden worden. Het terras is voorzien van een zwemtrap, de huidige bewoners zwemmen zeer regelmatig een rondje in het Merwedekanaal.

En wilt u vanuit uw drijvende woning verder het water op? Dat kan, er is een mogelijkheid om voor/naast de woonark een recreatievaartuig af te meren, voor het bevaren van de Utrechtse wateren, met open verbinding naar onder meer de singels en grachten. Natuurlijk is ook een vaargebied verder weg te bereiken.

Overigens is ook het water direct bij de ark goed bevaarbaar. Door de grote breedte van het kanaal op deze locatie kan het gebruikt worden met onder meer kleine zeilboten. Regelmatig zijn er bijvoorbeeld de bekende Optimistjes te zien.

En tot slot, niet te vergeten, bieden ook strenge winters leuke mogelijkheden. Als het water bevroren is kan er volop geschaatst worden.

Aan de walzijde van de woonkamer is door een schuifpui een terras bereikbaar. Een oeverstrook is in gebruik als tuin, met veel groen, gecombineerd met een groot houten terras dat de ruimte tussen de tuin en de woonark vult. De tuin bevindt zich goed beschut ten opzichte van de weg en heeft als erfafscheiding een hek en veel groen. Vanaf het hogere wegniveau is de tuin via een fijn bruikbaar pad bereikbaar.
Er is een geïsoleerde houten berging met vergunning aanwezig, met afmetingen circa 4 x 3 meter.

De ark is gelegen aan een rustige weg met weinig verkeer, formeel een fietsstraat (met auto's te gast). Parkeren is mogelijk dicht bij de woonark langs de weg, voor bewoners gratis op basis van aan te vragen parkeervergunning(en).

De locatie bevindt zich aan de rand van het park Oog in Al, met daarin onder meer het restaurant Landhuis in de Stad. Overigens zijn in de omgeving meer horecagelegenheden gesitueerd en ook ruim voldoende winkels en een sportcentrum.

De bereikbaarheid naar en vanuit de wijk is zeer goed, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Het centraal station is dichtbij. Ook met de fiets heeft u prima mogelijkheden, in een mum van tijd bent u in het centrum.

De woonark is in 1990 gebouwd door de gerenommeerde arkenbouwer Spruyt in Heerenveen. Na verloop van tijd is de ark op een aantal punten aangepast, op basis van wensen van de huidige bewoners.

De ark is zeer goed onderhouden en geïsoleerd en vanzelfsprekend zijn de kozijnen voorzien van dubbel glas. Voor het comfortabel verwarmen is de ark voorzien van luchtverwarming. Daardoor konden radiatoren achterwege blijven en kunnen de ruimtes zeer snel verwarmd worden, ideaal voor deze ark met veel glas vooral in combinatie met wisselende weersomstandigheden.

De ark is aangesloten op onder meer elektriciteit, drinkwater, aardgas en internet. Een rioolpomp zorgt voor afvoer van afvalwater naar de gemeentelijke riolering.

De woonark heeft een betonnen onderhoudsvrij/arm casco (drijvende betonnen bak).

De ark heeft een vaste ligplaats in de gemeente Utrecht, ingetekend in de gemeentelijke Havenatlas, met vergunning van Rijkswaterstaat en een huurovereenkomst van het Rijksvastgoedbedrijf (bij verkoop/levering op naam te stellen van de nieuwe eigenaar).

Een gunstige bijkomstigheid: de ark wordt aangeboden en geleverd Vrij Op Naam, er zijn dus geen overdrachtsbelasting en notariskosten voor de levering verschuldigd.

De woonark is ingeschreven in het schepenregister van het Kadaster, voor verkrijging van een hypothecaire lening. Een hypotheek is mogelijk bij de Rabobank. Voor actuele mogelijkheden kunt u contact opnemen met de verkopende makelaar.

Voor meer informatie, of het maken van een afspraak voor een bezichtiging, kunt u met de verkopende makelaar contact opnemen.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Andere aanbiedingen:

Links

Contact Informatie

Niek van der Sluis
Vechtdijk 324
3563 MD Utrecht

Telefoon: 030 - 261 53 57


E-mail info@drijvendwonen.nl