Vechtdijk 332, Utrecht

 • Status: Verkocht
 • Aanvaarding: In overleg
 • Eigendomsituatie: Woonark eigendom, vaste ligplaats van waterschap
 • Vraagprijs:  
 • Conditie: v.o.n.
 • Adres: Vechtdijk 332
 • Plaats: Utrecht
 • Ligplaats: met ligplaats
 • Casco: Beton
 • Bouwjaar: 2004
 • Aantal Kamer(s): 6
 • Woon oppervlakte: 200 m²
 • Lengte: 17,5 m
 • Breedte: 6 m
 • Aantal kamers: 6
 • Aantal woonlagen: 2
 • Tapwater: Verwarmd via Nefit boiler
 • Verwarming: Centrale verwarming
 • C.V. Ketel: Nefit Ecomline HR
 • Ligging: Landelijke omgeving
 • Oppervlakte: 100 m²
 • Inrichting: Tuin met terrassen op oever en aan waterzijde
 • Parkeren: Gratis parkeren langs de weg
 • Aangeboden sinds: 6+ maanden

Verkocht

 
https://www.drijvendwonen.nl/ Info
06 29 07 25 77 info@drijvendwonen.nl
Plan een Bezichtiging Informatie opvragen

Deel op:

Omschrijving

DEZE WOONARK IS VERKOCHT

Grote luxe woonark aan de noordzijde van Utrecht

Aangeboden door woonbotenmakelaar Drijvend Wonen
Niek van der Sluis
EMCI gecertificeerd makelaar/taxateur woonarken en woonschepen

Het gebeurt niet vaak dat een zo grote en luxe woonark te koop aangeboden wordt. Deze uitzonderlijk ruime en luxueus ingerichte ark aan de Vechtdijk is nu te koop. Een ark in zeer goede staat, met twee woonlagen en een zee aan ruimte. Gelegen in de prachtige rivier de Vecht, op een locatie met een landelijk gevoel en prettige waterbeleving, aan de rand van Utrecht.

Indeling:

Deze ark met een woonoppervlakte van ruim 200 m2 is ingedeeld als volgt.

Op entreeniveau is rechts de woonkamer met open keuken gesitueerd. Aan de woonkamer is aan de waterzijde een inpandig balkon geschakeld.
Vanuit de hal is een toilet bereikbaar en naar links een grote slaapkamer met daaraan een ruime badkamer. Op luxe is niet bezuinigd, deze eerste badkamer is voorzien van een bubbelbad, douche en wastafelmeubel. Koelen van de bovenste woonlaag is mogelijk door de aanwezigheid van degelijke airco-installaties.

Via een vaste trap bereikt u een lager gelegen woonlaag. Deze bevindt zich deels onder water, de diverse vertrekken blijven 's zomers heerlijk koel. Deze woonlaag is ingedeeld met vier slaapvertrekken, waarmee het totaal op vijf slaapkamers komt. Verder zijn er beneden een tweede badkamer (met een bad, douche en wastafel) en een toilet aanwezig. In één van de vertrekken is een nagenoeg nieuwe sauna aanwezig die erin blijft.
Ook is er een technische ruimte, die tevens de mogelijkheid heeft er een wasmachine en droger te plaatsen. Tot slot is er een bergruimte aanwezig. De grootste slaapkamer beneden heeft een oppervlakte van ruim 20 m2 en is ook prima te gebruiken als kantoor- of andere ruimte.

Materiaalgebruik en onderhoud:

De woonark is in 2004 gebouwd door de gerenommeerde arkenbouwer Spruyt in Heerenveen. Er is gekozen voor de toepassing van specifieke materialen die zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Bovendien zijn de wanden en het dak goed geïsoleerd en uiteraard zijn alle kozijnen voorzien van isolatieglas.
Het geheel is uitzonderlijk goed onderhouden.

Tuin en terrassen:

In 2014 zijn vanwege een gemeentelijk beschoeiingsproject de oevers en tuinen ter plaatse opnieuw ingericht. De gehele inrichting is nu slechts enkele jaren oud, ook de opstallen zijn nieuw gebouwd.
De oever bij de ark is ingericht met een terras van circa 90 m2. Ook hier is gedacht aan een uitvoering met materialen waarbij zo weinig mogelijk onderhoud nodig is. Het terras bevindt zich op verschillende niveaus. Een deel van het terras is overkapt, zodat u er heerlijk kunt vertoeven in de schaduw of zelfs bij een regenbuitje nog prima buiten kunt zijn.

Aan de waterzijde kunt u genieten van de avondzon door plaats te nemen op het inpandige terras, vanuit de woonkamer te bereiken via een schuifpui.

Op de oever is een schuur van circa 6 m2 aanwezig.

Varen:

En wat wilt u nog meer: bij de ark kunt u een recreatievaartuig afmeren, u gaat zo vanuit uw drijvende woning het water op en kunt genieten van de schoonheid van de Vecht of gezellig een rondje door de singels en grachten van de stad varen.

Omgeving:

De Vechtdijk is ingericht als fietsstraat, die formeel voor autoverkeer doodlopend is. Er is voldoende parkeergelegenheid. Vanaf deze locatie bent u met de auto zo op de snelwegen A2, A27 en A12. En in circa een kwartier fietsen bent u in het centrum van Utrecht.

Langs de Vechtdijk bevindt zich een park. Dichtbij is Fort aan de Klop gevestigd, een fijne gelegenheid waar u wat kunt drinken of eten en waar regelmatig gezellige activeiten zijn. Wat verder verlaat u Utrecht en wandelt of fietst u door een natuurlijke omgeving richting Oud Zuilen, Maarssen, Breukelen en verder.

Aansluitingen:

De ark is aangesloten op elektriciteit, water en aardgas. Afvalwater wordt afgevoerd door een rioolpomp, naar de gemeentelijke riolering. De woonruimte wordt comfortabel verwarmd door centrale verwarming.

Ligplaats:

De ligplaats bevindt zich in water van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht aan de oever van de gemeente Utrecht. De ligplaats is opgenomen in de gemeentelijke havenatlas en het bestemmingsplan en er is een huurovereenkomst met het waterschap. Aan het waterschap wordt een bedrag van circa € 1.700,- per jaar betaald.

Tot slot:

De woonark is kadastraal ingeschreven, financiering is mogelijk. Vraag naar de actuele mogelijkheden aan de verkopende makelaar.

Een gunstige bijkomstigheid: bij de koop (eigendomsoverdracht) van deze woonark is geen overdrachtsbelasting verschuldigd.

Heeft u interesse in deze woonark, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden. Bij woonboten is de regelgeving en de bepaling van het aantal m2 woonruimte veelal afwijkend van woonhuizen. Het aantal m2 is bij benadering vermeld. Serieuze geïnteresseerden zijn welkom om de ruimte zelf te komen ervaren en meten.

Andere aanbiedingen:

Links

Contact Informatie

Niek van der Sluis
Vechtdijk 324
3563 MD Utrecht

Telefoon: 030 - 261 53 57


E-mail info@drijvendwonen.nl