Drijvend Wonen
Zoeken

Provincie:
Plaats:

Prijsklasse:

Ligplaats:

Casco:
Aanbod nigtevechtseweg 142 ws
DEZE WOONARK IS VERKOCHT IN 2018

Grote woonark in mooie landelijke omgeving in de Vechtstreek, dicht bij Amsterdam en Utrecht

Aangeboden door woonbotenmakelaar Drijvend Wonen
Niek van der Sluis
EMCI gecertificeerd makelaar/taxateur woonarken en woonschepen

In een prachtige landelijke omgeving ligt deze ruime woonark. Tussen de dorpen Vreeland en Nigtevecht/Weesp, in de gemeente Stichtse Vecht. Daar heeft deze ark temidden van een aantal woonboten een ligplaats in het water van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

De ark ligt aan een speciaal voor woonboten gecreëerde dam, waaraan 12 woonboten een vaste ligplaats hebben. Bij iedere woonboot is een strook grond in gebruik van circa 3 bij 26 meter als buitenruimte. De dam is bereikbaar vanaf de Nigtevechtseweg, aan de overkant van de weg is ruime parkeergelegenheid beschikbaar.

De ark is gebouwd in 2012 en verkeert in zeer goede staat. Met twee woonlagen beschikken bewoners over veel woonruimte, met de slaapkamers beneden en leefruimte boven. De indeling is als volgt.

Boven:
- Entree/hal
- Woonkamer
- Open keuken
- Toilet
- Vaste trap
Beneden:
- Drie slaapkamers
- Studeerkamer
- Bergruimte
- Twee badkamers

Eén van de badkamers is een half open ruimte in de ouderslaapkamer (of zo u wilt: master bedroom). Daarin bevindt zich een groot formaat ligbad.
De andere badkamer is een separate ruimte met een douche, wastafel en toilet.

Vanuit de woonkamer is een ruim terras op de ark bereikbaar, van circa 35 m2. Een deel van het terras is overdekt met het doorlopende dak van de ark. Zo kunt u tijdens diverse weersomstandigheden genieten van het buiten zijn.

De ark heeft een betonnen casco en een houtskelet opbouw met staalconstructie. Hij is in 2012 gebouwd en goed onderhouden. De gevels hebben weinig onderhoud nodig, ze zijn voorzien van fraaie verduurzaamde grenen geveldelen.

De woonark wordt comfortabel verwarmd door centrale verwarming. De combiketel is aangesloten op een netwerk waarop de meeste woonboten aangesloten zijn op een grote gastank. Op de gehele bovenverdieping en in de badkamer is vloerverwarming aangelegd. In de woonkamer is een houtkachel aanwezig. Vanzelfsprekend is de ark aangesloten op elektriciteit en drinkwater en met een rioolpomp op de gemeentelijke riolering.

Zowel op land als op water kunt u heerlijk vertoeven in een prachtige omgeving. Het buitengebied is in alle seizoenen erg fraai. En wat hoort hier bij wonen op het water? Juist, de mogelijkheid om vanaf uw drijvende woning te recreëren op Vecht en vanaf daar op andere plaatsen. Onder meer de Spiegelplas en de Loosdrechtse en Vinkeveense Plassen zijn als het ware om de hoek. Vanaf de ark springt u zo in het water, om een paar baantjes te zwemmen. In de rivier is enkele jaren geleden gebaggerd, wat de waterkwaliteit ten goede gekomen is.

Boodschappen kunt u doen in de verschillende dorpen in de omgeving. Daar zijn ook scholen beschikbaar. Openbaar vervoer is goed bereikbaar op 20 minuten loopafstand. En met de auto rijdt u zo via de snelweg A2 in zo'n 15 minuten naar Amsterdam en Utrecht, of binnendoor naar Hilversum of Vinkeveen.

Kortom, een ruime ark, in zeer goede staat, met de mogelijkheid heerlijk te genieten van het water en uitpuffen op het terras, wat wilt u nog meer? Ideaal voor gezinnen met opgroeiende kinderen die de drukte van de stad willen ruilen voor rust, binnen – en buitenruimte.

De ligplaats bevindt zich in water van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Er is een huurovereenkomst met het waterschap. De huur bedraagt omgerekend circa € 100,- per maand.

De woonark is kadastraal ingeschreven, financiering is mogelijk. Vraag naar de actuele mogelijkheden aan de verkopende makelaar.

Een gunstige bijkomstigheid: bij de koop (eigendomsoverdracht) van de woonark is geen overdrachtsbelasting verschuldigd.

Heeft u interesse in deze woonark, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Bij woonboten is de regelgeving en de bepaling van het aantal m2 woonruimte veelal afwijkend van woonhuizen. Het aantal m2 is bij benadering vermeld. Serieuze geïnteresseerden zijn welkom om de ruimte zelf te komen ervaren en meten.

Fotogalerij
VraagprijsVerkocht
Adresgegevens
Straat / nummer:Nigtevechtseweg 142 ws
Postcode:3633XX
Plaats:Vreeland
Ligplaats:met ligplaats

Algemene informatie
Status:Verkocht
Aanvaarding:In overleg
Eigendomssituatie:De woonark is eigendom (kadastraal geregistreerd) op een gehuurde ligplaats van een waterschap
Bouw
Casco:Beton
Bouwjaar:2012


Maten
Woonoppervlakte:150 m²
Lengte:18 m
Breedte:6 m
Aantal kamers:5
Aantal woonlagen:2

Energie
Tapwater:Verwarmd via combiketel
Verwarming:Centrale verwarming en houtkachel
C.V. ketel:Combiketel

Buitenruimte
Ligging:Op en bij de ark in een landelijke omgeving 
Oppervlakte:70 m²
Inrichting:Terras op de ark en grondstrook

Parkeergelegenheid
Parkeren:Gratis op terrein langs de weg

Meer informatie