Drijvend Wonen
Zoeken

Provincie:
Plaats:

Prijsklasse:

Ligplaats:

Casco:
Aanbod fentener van vlissingenkade 107
Prachtig woonschip op centrale locatie in Utrecht


In Utrecht is op een vaste ligplaats in het Merwedekanaal dit stoere woonschip met de naam Linquenda te koop. Zeer centraal gelegen, op gunstige afstand van onder meer het Centraal Station.


Deze drijvende woning was van oorsprong een varend vrachtschip en is professioneel verbouwd tot een woonschip met luxe en comfort.
Van voor naar achter is deze woonboot ingericht met de volgende ruimtes: berging/werkplaats, slaapkamer 1, gang, badkamer, slaapkamer 2, toilet, eetkamer, open keuken, stuurhuis/entree, zitkamer.
De zitkamer bevindt zich in wat van oorsprong de roef was. Indien gewenst kan deze ruimte als derde slaapkamer ingericht worden.

De badkamer is voorzien van een bad, douche en wastafel. De keuken is ruim ingericht met moderne inbouwapparatuur.

Het gehele woonschip ademt een scheepse sfeer uit, met onder meer veel fraai gelakt hout en een Russisch lariks vloer.

De verbouwing van de Linquenda is zeer grondig uitgevoerd, met als resultaat een drijvende woning met technische voorzieningen van hoog niveau. Het woonschip is goed geïsoleerd, heeft dubbel glas en het heeft aansluitingen op onder meer elektriciteit, water en gas en is via een eigen rioolpomp aangesloten op de riolering.

Bij het woonschip is de oever ingericht als tuin, met daarin een berging met een oppervlakte van circa 6 m2. Men kan buiten heerlijk vertoeven in de tuin, of op (het dak/dek van) het woonschip.

Langs de diverse woonboten loopt een doodlopende weg die alleen gebruikt mag worden door bestemmingsverkeer. Bewoners kunnen parkeren op de daarvoor bedoelde plaatsen. Aan de andere zijde van de weg bevindt zich het terrein van de Jaarbeurs.

De woonboot heeft een vaste ligplaats van de rijksoverheid, opgenomen in de gemeentelijke Havenatlas. De huur voor de ligplaats bedraagt circa €1.200,- per jaar.

Kortom: wilt u wonen in Utrecht, in een comfortabele woning met veel ruimte binnen en buiten, een woonschip met karakter? Dan is de Linquenda een zeer geschikte keuze!

Een voordeel: bij de koop (eigendomsoverdracht) van een woonboot is geen overdrachtsbelasting verschuldigd.

De woonboot heeft een inschrijving in het scheepsregister van het kadaster, voor verkrijging van een hypothecaire lening. Gewoonlijk is voor woonboten een hypotheek mogelijk bij de Rabobank, tot 90% van de marktwaarde.


Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Bij woonboten kan de bepaling van het aantal m2 woonruimte afwijken van woonhuizen. Het aantal m2 is serieus bij benadering vermeld. Serieuze geïnteresseerden zijn welkom om de ruimte zelf te komen ervaren en meten.

Fotogalerij
Vraagprijs€ 498.000 v.o.n.
Adresgegevens
Straat / nummer:Fentener van Vlissingenkade 107
Postcode:3521AA
Plaats:Utrecht
Ligplaats:met ligplaats

Algemene informatie
Status:Te Koop
Aanvaarding:In overleg
Eigendomssituatie:Het woonschip is eigendom (registergoed) op een vaste ligplaats van de overheid
Bouw
Casco:Staal/IJzer
Bouwjaar:1930


Maten
Woonoppervlakte:100 m²
Lengte:29 m
Breedte:4,40 m
Aantal kamers:5
Aantal woonlagen:1

Energie
Tapwater:Leidingwater verwarmd via CV-ketel
Verwarming:Centrale verwarming
C.V. ketel:Remeha

Buitenruimte
Ligging:Bij het woonschip 
Oppervlakte:90 m²
Inrichting:Tuin op de oever en terras op het woonschip

Parkeergelegenheid
Parkeren:Gratis langs de weg

Meer informatie